Galatasaray başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Trabzonspor maçı sonrası ilk defa konuştu!

Buraya nasıl geldik?

Buraya nasıl geldik, yoksa biz mi olayı buraya getirdik diyen Özbek , "Buraya nasıl geldik? Türk futbolu buraya nasıl geldi? Üzerinde durulması gereken en önemli konu bu. Bu olaylar kendi kendine mi oluyor, yoksa bizim söylemlerimiz bu olayları tetikliyor mu? Türk sporunu yöneten yetkililerin olaya buradan başlaması lazım." diyerek konuştu.

Adil yaptırımlar gelmeli!

Olaylı Trabzonspor Fenerbahçe maçı hakkında konuşan Özbek, "Galatasaray olarak rekabetin sahada kalmasını istiyoruz. Bugün bir milat olmalı. Bu konu ile ilgili adil yaptırımlar gündeme gelmeli. Bu görev TFF ve kamuya düşmektedir. Onların da gerekeni yapacağından eminim." diyerek TFF'yi göreve çağırdı.

Süper Kupa ertelenecek mi? Ertelenmeli mi?

Süper Kupa hakkında da konuşan başkan Özbek, "Süper Kupa için de karar mekanizması TFF'dir. Galatasaray, Türk futbolunun faydası için alınmış her türlü kararın arkasında durur." dedi.

Fenerbahçe'nin çekilmesine Galatasaray karışmaz!

Fenerbahçe'nin çekilme kararı ile ilgili de konuşan Özbek, "Ali Koç, olağanüstü genel kurul çağrısı yaptı. Bu ligden çekilme, Fenerbahçe'nin iç işi. Galatasaray'ın geleneğinde rakiplerin iç işlerine karışma huyu yoktur." dedi.